Activitats amb motiu del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme


Amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, que té lloc el 2 d’abril, des de Grup TEA Sant Cugat, en el marc del programa d’activitats Abril per l’Autisme, que engloba diferents accions de sensibilització i informació sobre l’Autisme, es proposen diverses accions:

2 d’abril
-          Amb la col·laboració dels Cinemes de Sant Cugat i l’Ajuntament de Sant Cugat, es projectarà el documental  "Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)". Tindrà lloc a les 19h, als Cinemes de Sant Cugat. L’entrada serà gratuïta.  És un documental sobre l'Autisme a Catalunya dirigit per Biel Mauri i Marc Serena i produït per la Federació Catalana d'Autisme. Hi haurà col·loqui posterior amb els seus directors i alguns dels participants.

El documental, guardonat amb diversos premis, es va estrenar al programa 'Sense Ficció' de TV3 el 16 d'octubre de 2018, posa sobre la taula com viuen les famílies un diagnòstic de TEA, les respostes que donen les escoles i la sanitat pública, entre d'altres, i la lluita constant contra l'estigma i les etiquetes que a dia d'avui encara arrosseguen les persones amb autisme.

-          TEAstimo! Acció col·lectiva que es durà a terme, amb la col·laboració de PAIDOS, les AFA i les escoles respectives, a la franja del migdia de vuit centres educatius: Ciutat d’Alba, Collserola, Gerbert d’Orlhac, Joan Maragall, la Mirada, l’Olivera, Pi d’en Xandri, INS Pla i Farreras. L’acció col·lectiva consistirà en la formació figures humanes de trencaclosques de diferents colors amb la lectura d’un manifest per part d’una alumna com a tancament de l’acte.
Paidos també realitzarà diferents activitats lúdiques de sensibilització entre els alumnes de les escoles durant el temps de migdia.
-          El Mercat Vell romandrà  il·luminat de blau. El blau és el color que simbolitza a l’autisme. Blau com el mar, moltes vegades calmat, però en ocasions turbulent, com passa amb les persones que presenten aquesta condició.

6 d’abril

-          L'Associació de Comerciants Centre Vila  - a qui agraïm la seva col·laboració per segon any consecutiu- repartirà un globus blau i un díptic a cada client, fent el recordatori del Dia Mundial per tot el centre de vianants.  

-          Carpa informativa a la Plaça Octavià. Els voluntaris de Grup TEA Sant Cugat convidarem a participar a un joc de sensibilització del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) als vianants de totes les edats.

-          Diversos comerços contribuiran a tenyir de blau Sant Cugat i els hi donem el nostre agraïment. Repartiran díptics i globus blaus, commemorant el Dia Mundial.

28 d’abril
Conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat, Paidos i els Cinemes de Sant Cugat, farem un cicle de «Cinema per a tothom». La primera sessió del cicle de cinema adaptat per a infants amb TEA (Trastorns de l’Espectre de l’Autisme) i oberta a tothom, començarà amb la projecció de la pel·lícula “El parque mágico” el diumenge 28 d’abril a les 12h. Les sessions es faran en condicions especials de so i de llum i al vestíbul hi ha espais de descans i activitats amb monitoratge per als infants que necessitin sortir de la sala. La reserva d’entrades es podran fer a través de la web de Grup TEA Sant Cugat http://grupteasantcugat.blogspot.com. Les entrades reservades es pagaran directament als Cinemes de Sant Cugat, el mateix dia de la projecció de la pel·lícula i tindran un cost de 3,5€ per entrada. També es podran adquirir el mateix dia a la taquilla del cinema per un cost de 5€.

L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 27 de novembre de 2007, per unanimitat el dia 2 d'abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme per posar en relleu la necessitat d'ajudar a millorar les condicions de vida dels nens i adults que sofreixen aquest trastorn.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada