Qui som?

Som un grup de pares i mares d’infants i adolescents diagnosticats de TEA que volem la plena integració d’aquests infants i joves en l’àmbit social de la nostra ciutat, especialment l’escolar i el de lleure.


Què és el TEA?
Segons l'Organització Mundial de la Salut, el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) està reconegut com un Trastorn Generalitzat del Desenvolupament (TGD) de caràcter crònic i sever, que implica l’alteració qualitativa del desenvolupament social i comunicatiu i interessos restringits i estereotipats producte de la rigidesa mental i de comportament.

Els nostres nens, tot i tenir les capacitats intel·lectuals necessàries, no entenen el món de la mateixa manera que nosaltres. Viuen en un entorn hostil perquè la majoria de vegades no saben què està passant o per què passa.

Moltes de les dificultats es fan evidents en les relacions socials que són plenes de convencions subtils i implícites, d'excepcions i condicionants que la majoria aprenem i apliquem de manera automàtica. El que per a nosaltres és evident i simple, per a ells acostuma a ser enigmàtic i molt complex. És per això que són vulnerables i se senten insegurs.

Què volem?
Donar a conèixer i fer visible el TEA per tal d’evitar estereotips i classificacions simplistes.

Reivindicar els seus drets i oferir suport i assessorament a les entitats de lleure i educatives sobre les característiques dels infants i joves amb TEA per evitar el fracàs i la marginació.


Compartir experiències i aprenentatges entre les famílies amb nens i joves amb TEA.


Fer pressió a l’administració perquè es creï un protocol d’actuació a les escoles que faci realitat l’escola inclusiva.

       Com treballem?
Fent recerca i creació de materials que siguin útils tant per a nosaltres com per a les persones involucrades en la formació dels infants i joves amb TEA.

Organitzant sessions formatives  en  escoles, instituts, entitats, etc. amb la implicació de professionals.

Cercant convenis entre professionals i entitats.

Fent difusió de les característiques intrínseques de les persones amb TEA per fer-les visibles i empoderar-les.


Establint relacions entre familiars de persones amb TEA i amb altres associacions per trobar punts en comú i fer-nos forts.


Estatuts
Totes aquestes reflexions ens han portat a constituir-nos en associació. Si cliqueu aquest enllaç podeu consultar els nostres estatuts.