Inici

Benvinguts i benvingudes al Grup TEA Sant Cugat!

La prevalença dels Trastorns de l'Espectre Autista en la nostra societat és molt gran i inversament proporcional al coneixement que en tenim i als recursos que s'hi inverteixen.
Un dels nostres objectius és fer-nos forts i crear una taula de converses amb les diferents entitats existents per tal de donar visibilitat a les persones amb TEA. També farem els passos necessaris per aconseguir la integració i la normalització d'aquestes persones mitjançant la implantació de protocols específics en els diferents àmbits socials, especialment, en l'educació en tots els seus nivells.

Si coneixeu alguna persona que pateix aquest trastorn, no dubteu a donar-nos a conèixer als seus familiars. 

La unió ens donarà la força!


  • QUI SOM?
Som un grup de pares, mares i familiars d’infants i joves diagnosticats de TEA que volem la plena integració d’aquests infants i joves en l’àmbit social de la nostra ciutat, especialment l’escolar i el de lleure.


  • QUÈ ÉS EL TEA? 
Segons l'Organització Mundial de la Salut, el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) està reconegut com un Trastorn Generalitzat del Desenvolupament (TGD) de caràcter crònic i sever, que implica l’alteració qualitativa del desenvolupament social i comunicatiu i interessos restringits i estereotipats producte de la rigidesa mental i de comportament.   


  • ELS NOSTRES INFANTS I JOVES 
Tot i tenir les capacitats intel·lectuals necessàries, no entenen el món de la mateixa manera que nosaltres. Viuen en un entorn hostil perquè la majoria de vegades no saben què està passant o per què passa. 

Moltes de les dificultats es fan evidents en les relacions socials que són plenes de convencions subtils i implícites, d'excepcions i condicionants que la majoria aprenem i apliquem de manera automàtica. El que per a nosaltres és evident i simple, per a ells acostuma a ser enigmàtic i molt complex. És per això que són vulnerables i se senten insegurs.


  • QUÈ VOLEM?
Donar a conèixer i fer visible el TEA per tal d’evitar estereotips i classificacions simplistes. 
Reivindicar els seus drets i oferir suport i assessorament a les entitats de lleure i educatives sobre les característiques dels infants i joves amb TEA per evitar el fracàs i la marginació. 
Compartir experiències i aprenentatges entre les famílies amb nens i joves amb TEA. 
Fer pressió a l’administració perquè es creï un protocol d’actuació a les escoles que faci realitat l’escola inclusiva. 


  • COM TREBALLEM?
Fent recerca i creació de materials que siguin útils tant per a nosaltres com per a les persones involucrades en la formació dels infants i joves amb TEA. 
Organitzant sessions formatives  en  escoles, instituts, entitats, etc. amb la implicació de professionals. 
Cercant convenis entre professionals i entitats. 
Fent difusió de les característiques intrínseques de les persones amb TEA per fer-les visibles i empoderar-les. 
Establint relacions entre familiars de persones amb TEA i amb altres associacions per trobar punts en comú i fer-nos forts.


Totes aquestes reflexions ens han portat a constituir-nos en associació. Si cliqueu aquest enllaç podeu consultar els nostres estatuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada