Materials

En aquesta plana farem difusió de materials que considerem poden ser del vostre interès. Esperem que us facin servei.

Si voleu participar per completar i enriquir aquesta base de dades, no dubteu a fer-nos arribar els vostres suggeriments a través del nostre correu electrònic.
2018-08-29
Avui us recomanem un altre blog molt interessant i al que us podeu subscriure per anar consultant. Trobareu una perspectiva interessant i molt bon humor!

2018-07-16
Clicant a l'enllaç trobareu un document amb les avantatges del reconeixement del grau de discapacitat explicades en una graella molt entenedora.

2018-03-11
Us fem arribar aquest manual fet per la Oficina de Atención a la Discapacidad (OADIS) que ens ha arribat a través de la Federació Catalana d'Autisme, des d'Autismo España. Creiem que us pot ser de mota utilitat.


BENEFICIOS Y AYUDAS PARA LAS PERSONAS CON DISCAPACIDADEn aquest altre enllaç trobareu un manual molt útil si heu de viatjar en avió amb un infant amb diagnòstic de TEA.


2017-07-04
L'Aleix Caussa és professor universitari i ha col·laborat amb Obertament en l'estudi El estigma y la discriminación en Salut Mental en Catalunya (2016). 

En aquest enllaç el veureu en un vídeo argumentant contra l'estigma i la discriminació.2017-06-27
La Laia González és una estudiant de l'últim curs de Comunicació Audiovisual en la UB que, pel seu treball de Final de Grau, ha decidit fer un projecte per explicar què és la Síndrome d'Asperger a infants d'entre 7 i 10 anys.

Volem fer pública la nostra felicitació per la iniciativa i volem compartir el resultat. 

El vídeo està protegit per Creative Commons i es pot utilitzar sempre que no sigui per fins comercials, que no es modifiqui el contingut i que es visionin també els títols de crèdit, on consta l'autoria.


A nosaltres ens ha agradat moltíssim! Esperem que a vosaltres també, si cliqueu l'enllaç el podreu veure  ;)2017-03-12
La Gisela ha compartit amb nosaltres una sèrie de documentals molt interessants. 
A continuació teniu els vídeos dels 6 capítols sobre TEA que es van emetre a La 2 en el programa de "La noche temática".


Capítol-1 


Capítol-2 


Capítol-3 


Capítol-4 


Capítol-5 


Capítol-6 

2017-02-08
La Carmen vol compartir aquest enllaç amb tots nosaltres. De ben segur que us fa servei: http://www.aprendicesvisuales.org/  


2016-09-04
Al juny del 2006 la Brenda Smith Myles, la Diane Adreon i la Dena Gilitz van publicar a l'Autism Asperger Publishing Co. el llibre Simple Strategies That Work! Helpful Hints for All Educators of Students With Asperger Syndrome, High-Functioning Autism, and Related Disabilities. 

És una guia per educadors amb estratègies simples i de fàcil aplicació a l'aula.

El podeu comprar on-line, la versió original en anglès, clicant aquí mateix, o bé us podeu descarregar la reedició feta pels nostres companys de l'Associació de Trastorn de l'Espectre Autista de les Terres de l'Ebre (ATEATE) de la traducció feta per la Carol Amat Forcadell (Llicenciada en Psicologia. Màster en Psicopatologia infanto-juvenil).Esperem que us faci servei, tan si sou educadors com si sou pares.

2016-08-18
Us recomanem les lectures en forma de vinyetes i petits vídeos on el Miguel Gallardo ens explica amb normalitat i orgull les vivències amb la seva filla María, que ara ja té 20 anys.
Fa poc, va fer la presentació d'un altre llibre molt interessant per tots els que teniu nens o nenes diagnosticades de TEA amb germans que no presenten aquestes característiques. Com que els germans acostumen a ser els grans oblidats, us passem aquest enllaç on trobareu el llibre de Miguel Gallardo "Què li passa al meu germà"
Esperem que us sigui profitós!

2016-08-09
Aquest enllaç és al vídeo del programa de BTV "Respira" emès el 26-9-2010 i dedicat a l'Autisme. Us recomanem especialment el testimoni del Txema parlant del seu fill Gerard, sobre el minut 16. 
2016-07-22

A continuació trobareu un enllaç interessant i actual, tot i que està tret d'un article de començaments del l'any passat.Pels que volgueu profunditzar més, aquí teniu penjada la publicació original.


2015-01-15 Rebajar la edad de diagnóstico del autismo
2016-06-18


2016-06-06

Qui cuida als cuidadors?
Segurs que us és estrany el pensar en vosaltres, els familiars i cuidadors de les persones amb diagnòstic de TEA. Però si ho penseu una mica, sou els millors "especialistes" en el vostre fill o filla: pares i mares "professionals".
Hi ha professionals de la sanitat que han posat sobre la taula aquest tema. Una d'elles és Pilar del Pozo, doctora en TEA. En aquest enllaç podeu fer un "tastet" de la seva feina.

http://charlandosobrelaspersonasconautismo.blogspot.com.es/p/programa-6.html

Us animo a investigar una mica i llegir alguns dels seus treballs.
Ens l'ha donat a conèixer la Teresa del Cid García, que està fent la seva investigació per al treball de fi de Grau sobre aquest tema. 
Des d'aquí l'animem que continuï amb el seu projecte. Si el TEA acostuma a ser invisible..., els pares i mares d'infants i joves amb TEA encara ho acaben sent més. Ens hem de posar en valor ja que som un puntal molt important per a la millora de la qualitat de vida dels nostres nens i nenes.


2016-05-22Descobrir l'Asperger
A l'octubre del 2012 en Ramon Cererols va publicar el llibre Descobrir l'Asperger. Com s'explica en el mateix llibre, és una guia per a neurotípics, ja que la major part de les dificultats d'aquestes persones vénen del desconeixement dels qui l'envolten en entorns socials. Clicant l'enllaç us el podeu descarregar.


Pla TEA Generalitat

Al setembre del 2012 la Generalitat de Catalunya va publicar el Pla d'atenció integral a les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). Clicant al document us el podeu descarregar. Ens és interessant ja que ens dóna una base legal per a les nostres demandes.


2016-05-17


Guía de ayudas 2016
Aquest document és la Guía de ayudas sociales y servicios para las familias 2016, publicat pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad del govern de l'Estat.
Aquesta guia està actualitzada amb data del 6 d'abril de 2016. Esperem que us faci servei.


Guía de Prestacions 2016
També teniu aquí la Guía de prestacions i serveis a les famílies 2016, publicada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.
2016-05-11

Compartim amb vosaltres una plana molt interessant, especialment per docents. Esperem que us faci servei. 
2016-04-18


Presentació a la premsa
A finals de l'any passat, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va fer públic un document que serà el marc de referència de l'escola inclusiva.

Doc. Escola Inclusiva    
Aquí us podeu descarregar el document mateix i la presentació que es va fer als mitjans de comunicació el 23 de desembre del 2015.
2016-04-05
Llibres/Pelis/Links
En aquest document que us podeu descarregar hi ha un llistat força complet i variat de llibres, amb un petit comentari que us pot servir d'orientació. També trobareu un llistat exhaustiu de pel·lícules que tracten el tema de l'autisme (bones i dolentes) ordenades cronològicament. En la última plana del document trobareu una sèrie d'enllaços a planes interessants. 2016-04-03

Ahir al vespre, amb motiu de la celebració del dia mundial de l'autisme, a "La 2" van dedicar "La noche temática" al TEA.

Si cliqueu en cada títol podreu veure els dos documentals:

Universo autista


El cerebro de Hugo